Wednesday, December 2, 2009

Setelah lama menghilang, kini kembali lagi...


Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada rakan-rakan bloggers sekalian. Saya rasa sudah lama benar saya tidak menulis di blog ini. Bukan kerana kekeringan idea, tetapi terlalu sibuk dengan tugasan menjalani latihan praktikal di TV9 dan melakukan Thesis saya. Alhamdulillah, setelah berhempas pulas selama 6 bulan terakhir ini saya telah berjaya mengharunginya dan kini saya telah kembali ke kampung halaman saya di utara tanahair bagi membantu menjalani perniagaan keluarga.

Harapan saya kini agar saya dapat berbakti kepada Agama, Bangsa dan Negara saya secara langsung dan oleh kerana itulah saya memilih untuk kembali ke kampung halaman bagi membantu keluarga saya didalam perniagaan. Saya juga bercita-cita untuk melaksanakan projek pertanian iaitu penanaman cili secara fertigasi dan ternakan keli yang mana saya akan laksanakan dalam tempoh sebulan dua ini.

Disamping itu saya akan bergiat dengan lebih aktif dan agresif lagi di arena politik bagi membolehkan saya menyampaikan idea saya kepada pentadbiran untuk memajukan rakyat. Saya menyahut Gagasan 1Malaysia dimana Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan dan oleh sebab-sebab inilah saya kini berada di kampung halaman dan tidak memilih untuk terus bekerja di Media Prima Berhad. Kepada rakan-rakan dan semua di Media Prima terutama yang berada di TV9 dan TV3 bahagian Komunikasi Korporat, saya ucapkan selamat maju jaya dan moga kita terus berhubung dan kekalkan ukhuwah yang terjalin selama ini...

Kepada semua pembaca dan rakan bloggers, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk memohon maaf kerana sudah lama saya tidak bersuara di blog ini. Dan suka saya umumkan di sini bahawa saya akan kembali menulis dan blog ini akan dikemaskini setiap minggu iaitu pada hari ahad jam 9.00 malam ataupun pada bila-bila masa yang saya mempunyai kelapangan dan diharapkan anda semua teruskan menyokong dan memberikan komentar-komentar yang membina di blog saya ini.

Sekian,

Sehingga bertemu kembali...

No comments: