Saturday, January 17, 2009

Kekejaman Israel di Gaza... Kita perlu kaji mengapa...


Assalamualaikum dan salam sejahtera diucapkan kepada para pembaca sekalian dan rakan bloggers. Kali ini saya akan membincangkan tentang perkara yang tak sudah-sudah membelenggu saudara seislam kita, Palestin yang sekian lama ditindas oleh Zionis Yahudi Laknatullah.

Yahudi ini memang sifatnya begitu, mereka menganggap diri mereka bangsa yang terpilih oleh tuhan dan menganggap bangsa lain hanya sebagai keldai mereka. Amerika Syarikat adalah keldai kepada yahudi ini. Cerita rakyat Palestin ditindas oleh Yahudi ini bukan satu perkara baru. Tapi Umat Islam masih belum mahu belajar... Ini adalah petikan yang sering saya gunakan didalam ucapan saya yang dipetik dari Tun Dr Mahathir...

"George Santayana, seorang pujangga Inggeris menyebut, Manusia yang tidak mahu belajar dari sejarah akan didera dengan mengulangi kesilapan yang sama.."

Silapnya umat Islam di Palestin mahupun didunia adalah kerana tidak berpegang teguh kepada ajaran Islam. Mungkin ada yang marah dengan kenyataan saya ini. Tetapi itulah hakikat. Umat Islam sudah termakan budaya barat. Kita sudah lupa sejarah kita, bagaimana Empayar Islam di puncak sehingga runtuhnya kerajaan Andalus Bani Umaiyyah akibat dari kelekaan umat Islam. Kita lupa bahawa Umat Islamlah pelopor ilmu Matematik, Sains, Astronomi, Teknologi,Anatomi dan pelbagai lagi. Tetapi kita masih leka dan berada di zon selesa. Masih menganggap bahawa Allah sayangkan kita.. Memang Allah itu Maha Pengasih dan Lagi Mengasihani, tetapi adakah kita Mengasihani Allah S.W.T??? Apa usaha kita untuk membalas kenikmatan yang tidak terhingga yang Allah telah berikan kepada kita? Mudah saja, Sembahyang 5 waktu pun, masih ramai yang terumbang-ambing.

Akan tetapi, apa yang saya kesalkan adalah Sikap Bangsa Arab yang seolah-olah sudah kembali ke zaman Jahiliah mereka. Jika kita lihat di Dubai, sedang ada negara Islam yang kebuluran dan miskin, Mereka sibuk leka untuk mempromosikan MAKSIAT di negara mereka. Mereka juga sudah berani melawan Allah dengan merobek segala keindahan alam untuk membuat kepulauan "Palm" mereka sendiri. Yang lebih sedih, kebanyakan unit-unit perumahan dan sarang maksiat Mewah di Dubai dimiliki oleh pelakon-pelakon Hollywood yang KAFIR dan sememangnya menjadi Penyokong Kuat ZIONIS!!! Jika ada bala yang menimpa kita, Kita harus muhasabah kembali, mengapa kita menerima musibah yang sedemikian.

Seperkara lagi, Negara Penjaga Kaabah, Arab Saudi menerusi kerabat mereka secara terang-terangan menykong Yahudi. Ini saya lihat dengan mereka Menyelamatkan CITIBANK dengan menambah bilangan saham mereka di bank yang CEO nya ialah seorang Yahudi. Dan Kerabat Saudi ini secara terang-terangan menyatakan sokongan dan keyakinannya terhadap CEO yahudi itu. Saya berasa amat sedih... Kerana Kebodohan kita sendiri, habis agama, harta kita tergadai dan lama kelamaan kita akan menjadi lebih hina dari apa sahaja didunia ini jika berterusan sebegini.

Sepatutnya, Saudi dan Liga Arab yang menguasai dunia dengan Minyak, patut membantu untuk mengukuhkan perbankan Islam. Inilah masanya kita biarkan sistem kapitalis runtuh dan kita kuasai dunia dengan sistem perbankan Islam. Tetapi malangnya, akibat terlalu taksub dengan keduniaan dan Bodoh serta tidak menguasai ilmu, kita leka dan terus menjadi boneka Yahudi. Adakah kita sedar perkara ini?

Saya bukan hendak menuding jari kepada mana-mana pihak, cuma saya mohon kepada semua yang membaca dan semua Umat Islam agar kita renung kembali, dimana kesilapan kita. Kaji Sejarah kita dan Mulakan Tahun Baru dengan lembaran yang baru. Kita masih belum terlambat...

Sekian.

2 comments:

Muhammad Azli Shukri said...

tulisan yang sangat baik dayat. tahniah.

Blue Creek Events said...

1st of all great work of art. 2nd of all there are certain things prospects and aspects that we have to study before we penned it. I really like the fact that you like to write and fight for the world peace and hence, we all do. But have we ever thought of this???
IT IS WRITTEN IN THE QURAN THAT THE JEWS ARE 100 YEARS CLEVER THAN US!! BUT WHAT ARE THE MUSLIMS DOING TO BEAT THEIR GENIUSITY??? OTHER THAN TUN DR MAHATHIR MOHAMAD I DON'T SEE ANY OTHER MUSLIMS CAPABLE OF FIGHTING THE JEWS BY USING OUR BRAIN. TO NOTE TILL TODAY THERE ARE STILL MUSLIMS WHO SITS AND PRAY TO WAIT FOR WORLD TO END WHILE WHAT WE SHOULD DO IS THINK OF A CERTAIN TOUGHT TO PRODUCE A PRODUCT GOOD ENOUGH TO KILL THE JEWS...AND AS I LEARN THROUGH THE JOURNEY OF MUHAMMAD SAW, HE EVEN MAKE FRIENDS AND TRADE WITH THE JEWS...U MAYBE GO AGAINST ME ON THIS PART BUT TRY TO LOOK ON A BRIGHER SIDE