Friday, April 3, 2009

Selamat Tinggal Pak Lah.. Jasamu Dikenang. Tahniah Datuk Seri Najib Tun Razak.. Perjalanan baru bermula..Assalamualaikum w.b.t dan salam sejahtera diucapkan kepada para pembaca dan rakan bloggers sekalian.

Hari ini, 3 April 2009, hari Jumaat, Penghulu bagi segala hari, rakyat Malaysia mengucapkan Selamat Bersara buat Tun Abdullah Bin Hj Ahmad Badawi dan mengucpkan Tahniah kepada Datuk Seri Najib Bin Tun Abdul Razak yang mengangkat sumpah sebagai Perdana Malaysia Ke-6.

Pada hemat saya, adalah wajar jika Tun Abdullah diberi gelaran Bapa Pembangunan Sektor Awam kerana kita dapat melihat, sepanjang Pak Lah memegang tampuk pemerintahan negara, beliau telah berjya memperkasakan sektor awam yang kini tampak profesional. Pada saya, Pak Lah merupakan seorang pemimpin yang berjiwa lembut dan didalam lembut itu ada ketegasannya. Saya dan seluruh rakyat Malaysia mendoakan agar Pak Lah sentiasa mendapat rahmat dan inayah dari Allah dan diberi kesihatan yang berpanjangan.

Buat Datuk Seri Najib, saya mengucapkan tahniah. Masih jauh perjalanan buat beliau. Memegang tugas yang amat berat di bahunya untuk menyatukan UMNO, dan juga memastikan kemenangan di PRK dan PRU kelak.

Langkah harus diambil satu-persatu dengan penuh tertib dan teliti agar tidak tersungkur di tengah Jalan..

Buat kesemua pemimpin Malaysia, Syabas dan Tahniah.. Peralihan Kuasa di negara kita selama ini adalah peralihan kuasa yang paling tertib dan lancar di dunia sesuai dengan adab dan susila sebagao orang melayu..

TAHNIAH...

No comments: